Wat is Seprosa

Leer ons kennen…

Ons verhaal

Seprosa® is een nieuwe mousserende wijn gevinifieerd en gebotteld van ‘ons fruit’. De rijke en fijne bubbels zijn te danken aan de 2e gisting op de fles volgens de méthode traditionnelle.

Vanuit een idee, een passie, een missie, … van Eddy en Colette Leclere-Lammens en vele gesprekken met prof. dr. Ghislain Houben van Wijndomein Hoenshof, is  Seprosa® ontstaan. 

Als uitdaging staat de verwerking van ‘ons fruit’ als ingrediënten van Seprosa®. Commerciële appel- en perenrassen,… zijn het hoofdaandeel van dit product. Een kleine hoeveelheid oude rassen zorgen voor extra aroma’s en zuren.   De combinatie met een klein deel druivenwijn, ook een Haspengouws product, geeft een stevige body aan de wijn.

Het doel: “In België worden jaarlijks meer dan 60 miljoen flessen mousserende wijnen – van goedkope cava’s tot dure champagnes – ingevoerd. Als we deze markt beetje bij beetje kunnen innemen met bubbels gevinifieerd van ons fruit, dan betekent dit dat we een belangrijke alternatieve afzetmarkt voor het fruit van hier creëren.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven