Vanuit een idee, een passie, een missie, … van Eddy en Colette
Leclere-Lammens en na vele gesprekken en testen met prof.
dr. Ghislain Houben van Wijndomein Hoenshof, is Seprosa®
ontstaan. Crisissen zoals de Ruslandcrisis in de fruitteelt
bieden ook opportuniteiten. Diversificatie is dan dikwijls de
sleutel om nieuwe afzetmogelijkheden van fruit te realiseren.
De opkomst van de wijnbouwteelt in België deed Eddy en
Colette ook nadenken over het vinifiëren van een mousserende
wijn op basis van ‘Ons fruit’.
Tijdens vakanties in Normandië leerden we het streekproduct cider kennen. En telkens stelden we ons de vraag: ‘Waarom kan dit streekproduct in onze fruitstreek geen nieuw leven krijgen?’. Ook in andere ons omringende landen neemt de ciderconsumptie toe en wordt het door de jeugd goed gesmaakt.
In België was de cider destijds ook een gegeerd product. Omwille het oubollig klinken en zijn vele andere vooroordelen versterkte het idee tot het ontwikkelen van een nieuwe mousserende wijn van ‘ons fruit’.